Nejdříve do mixéru nalijeme mléko, kompotovou šťávu, přidáme nahrubo pokrájená jablka, ořechy a broskve – toto umixujeme do hladka a dáme stranou. Žloutky uřeme s cukry, přidáme sůl, citronovou kůru, skořici, umixovanou směs a prosátou mouku z kypřicím práškem. Nakonec přidáme rozinky a lehce vmícháme sníh z bílků. Dáme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy a pečeme zvolna asi 60 minut. Poté necháme vychladnout a polijeme polevou.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou