Všechnu zeleninu očistíme a nastrouháme. Prosolíme a pokmínujeme stejně, jako když nakládáme zelí.
Vymačkáme šťávu a zeleninu naskládáme do čistých sklenic. Vše zalijeme vodou tak, aby ve sklenicích nezůstal vzduch. Pod uzávěrem by mělo zůstat asi 2 cm volného prostoru, aby zelenina mohla kvasit.
Naloženou zeleninu necháme kvasit v teplé místnosti 2 až 3 dny, pak sklenice přendáme do chladu (do sklepa). Kvašení probíhá asi 6 týdnů.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme vegetou, promícháme a necháme odležet alespoň 1 hodinu. Potom orestujeme na…
více o Kuřecí maso v sýrové omáčce
Cukr, vejce vyšleháme, postupně přiléváme mléko a olej. Pak přidáme přesnídávku a nakonec mouku s práškem do pečiva.
…
více o Rychlé řezy z přesnídávky
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou