Všechnu zeleninu očistíme a nastrouháme. Prosolíme a pokmínujeme stejně, jako když nakládáme zelí.
Vymačkáme šťávu a zeleninu naskládáme do čistých sklenic. Vše zalijeme vodou tak, aby ve sklenicích nezůstal vzduch. Pod uzávěrem by mělo zůstat asi 2 cm volného prostoru, aby zelenina mohla kvasit.
Naloženou zeleninu necháme kvasit v teplé místnosti 2 až 3 dny, pak sklenice přendáme do chladu (do sklepa). Kvašení probíhá asi 6 týdnů.
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví