Maso umeleme, přidáme lžíci vegety, sůl, pepř, mléko, promícháme a necháme asi hodinu uležet v lednici. Mezitím si připravíme náplň. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme šunku (salám) a zalijeme vejci, až se hmota srazí. Odleželé maso dáme na mokrý igelit, vytvarujeme plát, potřeme hořčicí, poklademe náplní, posypeme kapií a petrželkou.
Pomocí igelitu svineme do rolády, dobře uzavřeme a dáme na pomaštěný alobal, jehož konce dobře upevníme. Pečeme v troubě na pekáči, do kterého nalijeme asi 1 dl vody.
Po upečení odstraníme alobal, necháme chvíli vypařit a krájíme. Můžeme též nechat úplně vychladnout a krájet na plátky na studenou mísu.
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Uvařenou kapustu pokrájíme na nudličky, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k rozšťouchaným bramborám. Přidáme…
více o Bramborovo-kapustové placičky