Maso umeleme, přidáme lžíci vegety, sůl, pepř, mléko, promícháme a necháme asi hodinu uležet v lednici. Mezitím si připravíme náplň. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme šunku (salám) a zalijeme vejci, až se hmota srazí. Odleželé maso dáme na mokrý igelit, vytvarujeme plát, potřeme hořčicí, poklademe náplní, posypeme kapií a petrželkou.
Pomocí igelitu svineme do rolády, dobře uzavřeme a dáme na pomaštěný alobal, jehož konce dobře upevníme. Pečeme v troubě na pekáči, do kterého nalijeme asi 1 dl vody.
Po upečení odstraníme alobal, necháme chvíli vypařit a krájíme. Můžeme též nechat úplně vychladnout a krájet na plátky na studenou mísu.
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na…
více o Tvarohové halušky s jahodami
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát