Listové těsto si rozválíme a křížením překrájíme na trojúhelníky.
Připravíme si maso, přidáme bylinky, česnek, strouhaný sýr a promícháme. Z masa uděláme válečky.
Masové válečky položíme na delší strany trojúhelníků. Od široké strany, kde máme maso, budeme stáčet a boky zahrneme dovnitř. Stočené závitky potřeme vajíčkem. Mleté maso v listovém těstě pečeme ze všech stran v rozehřátém oleji – raději pomaleji, aby se nám maso pěkně prosmažilo.
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort