Listové těsto si rozválíme a křížením překrájíme na trojúhelníky.
Připravíme si maso, přidáme bylinky, česnek, strouhaný sýr a promícháme. Z masa uděláme válečky.
Masové válečky položíme na delší strany trojúhelníků. Od široké strany, kde máme maso, budeme stáčet a boky zahrneme dovnitř. Stočené závitky potřeme vajíčkem. Mleté maso v listovém těstě pečeme ze všech stran v rozehřátém oleji – raději pomaleji, aby se nám maso pěkně prosmažilo.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka