Listové těsto si rozválíme a křížením překrájíme na trojúhelníky.
Připravíme si maso, přidáme bylinky, česnek, strouhaný sýr a promícháme. Z masa uděláme válečky.
Masové válečky položíme na delší strany trojúhelníků. Od široké strany, kde máme maso, budeme stáčet a boky zahrneme dovnitř. Stočené závitky potřeme vajíčkem. Mleté maso v listovém těstě pečeme ze všech stran v rozehřátém oleji – raději pomaleji, aby se nám maso pěkně prosmažilo.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibuli, třeným…
více o Jednoduché plněné zelné listy