3
Vejce vaříme 8 minut a oloupeme je. Bůček nakrájíme na kostky. Do kastrůlku dáme sójovou omáčku, víno, vodu, cukr, sůl… více o Bůček na čínský způsob
1. Oloupeme brambory a dáme je vařit (samozřejmě osolíme-jen trochu). Když jsou uvařené, tak je dáme do misky. 2. Do… více o Brambory na sýru
První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si… více o Křupavý bůček
Omáčky jsou bezesporu typickým pokrmem pro českou kuchyni. Někomu připomenou dětství a… Celý článek
Bylinky jsou výbornými pomocníky v kuchyni a při léčbě mnoha zdravotních neduhů. I ty… Celý článek
Američan Bennett Rea, který na sociálních sítích sdílí recepty a stravovací zvyky různých… Celý článek
Možná vás nijak zvlášť neoslovují. Možná raději sáhnete po jiném lesním ovoci. Ale to je velká… Celý článek
Obě těsta zaděláme obvyklým způsobem. **1. těsto **ořechové vkládáme obalené moukou do ořechových formiček, dáme na… více o Berušky
Kuřecí stehna položíme do vody, ochutíme (sůl, pepř, petržel, celer, mrkev aj.). Uděláme z nich vývar na polévku. Na… více o Kuskus s kuřecími kousky a zeleninou
Tvaroh, smetanu, pudink (prášek), 2 žloutky a ořechy postupně zamícháme. Nakonec vmícháme sníh ze dvou bílků. Vlijeme… více o Tvarohový lehký koláč
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací… více o Obrácené řízky na zelenině
Utřít žloutky, cukr, vanilkový cukr a heru, přidat mléko a střídavě mouku a sníh z bílků. Nakonec prášek do pečiva. … více o Třená bábovka mramorová
Listové těsto si rozválíme a křížením překrájíme na trojúhelníky. Připravíme si maso, přidáme bylinky, česnek,… více o Mleté v listovém těstě
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte… více o Lívance podle Jamie Olivera
Slaninu a rohlíky nakrájíme na kostky, slaninu rozškvaříme, vyndáme, přidáme olej a opečeme dozlatova rohlíky.… více o Špekové knedlíky
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na… více o Kynuté knedlíky s povidly
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto, troubu rozpálíme na 220, z těsta vytvarujeme chléb, dáme na plech s… více o Celozrnný chléb
Do hlubší pánve nalijeme pivo, prohřejeme a přidáme nastrouhaný sýr, hořčici a pepř. Za stálého míchání sýr roztavíme… více o Pivní pochoutka
Shakshuka je v podstatě něco jako arabská verze leča. Připravuje se na více způsobů, s menšími rozdíly. Základ je však… více o Shakshuka