Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleněné nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem a necháme do druhého dne v chladu. Do odleželé směsi přidáme celá vejce a trochu strouhanky a opět propracujeme. Tvoříme placky, které obalujeme ve strouhance a po obou stranách opékáme na sádle.
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, přidáme nastrouhaný česnek, zaprášíme…
více o Frankfurtská polévka s houbami