Na oleji zpěníme cibulku, přidáme kousky masa (pokud máme), na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu, papriku a chvilku restujeme. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme sůl dle chuti a kečup. Vaříme do mírného změknutí zeleniny a přidáme kuskus. Kuskus připravíme dle návodu, většinou je do osmi minut hotový. Při vaření nasákne vodu a není třeba pokrm zahušťovat.
Množství vody je možné přizpůsobit požadované konzistenci. Nakonec přidáme nasekanou zelenou petrželku a podáváme.
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.