Na oleji zpěníme cibulku, přidáme kousky masa (pokud máme), na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu, papriku a chvilku restujeme. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme sůl dle chuti a kečup. Vaříme do mírného změknutí zeleniny a přidáme kuskus. Kuskus připravíme dle návodu, většinou je do osmi minut hotový. Při vaření nasákne vodu a není třeba pokrm zahušťovat.
Množství vody je možné přizpůsobit požadované konzistenci. Nakonec přidáme nasekanou zelenou petrželku a podáváme.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem