Listové těsto vyválíme na placku o velikosti plechu, ve kterém budeme péct. Položíme ji do vymazaného, vysypaného plechu, natřeme na ni vrstvu džemu.
Do tvarohů vmícháme pudinkový prášek, vanilkový cukr, krupicový cukr, našleháme šlehačem a tuto hmotu natřeme na džem na placku. Do tvarohové hmoty vmáčkneme ovoce.
Připravíme těsto na vrch buchty – všechny ingredience smícháme, vypracujeme hladké těsto, které pak nastrouháme na tvarohovou plochu.
Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme cca 45 minut při 180 °C (horkovzduch), ke konci teplotu snížíme na 150 °C.
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka