Chléb rozpůlíme jako dort, z obou polovin vydlabeme střídku. Připravíme si náplň. Suroviny nakrájíme na drobné kostičky (proužky), střídku smícháme s ostatními surovinami (zpracujeme vše, co dům dal), ochutíme, naplníme obě poloviny chleba, kůrku potřeme olejem a na vymaštěném plechu zapečeme dozlatova (15–20 minut). Po upečení krájíme na řezy. Kůrka se hůře krájí, ale nikdy nezbyde.
Poznámka: Množství všech surovin záleží na počtu strávníků a chuti.
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby…
více o Zapečené brambory – co dům dal
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysipeme moukou.všenchny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka