Chléb rozpůlíme jako dort, z obou polovin vydlabeme střídku. Připravíme si náplň. Suroviny nakrájíme na drobné kostičky (proužky), střídku smícháme s ostatními surovinami (zpracujeme vše, co dům dal), ochutíme, naplníme obě poloviny chleba, kůrku potřeme olejem a na vymaštěném plechu zapečeme dozlatova (15–20 minut). Po upečení krájíme na řezy. Kůrka se hůře krájí, ale nikdy nezbyde.
Poznámka: Množství všech surovin záleží na počtu strávníků a chuti.
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby…
více o Zapečené brambory – co dům dal
Do misky si dáme med a tuk a rozehřejeme. Na vál dáme mouku, cukr a ostatní suroviny. Přilejeme med s tukem. Zpracujeme…
více o Vánoční perníčky od Camm
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb