
3
Struhadlo potřeme olejem a nastrouháme najemno sýr. Přidáme tuk a mouku, vše zpracujeme a vyválíme asi na 2–3 mm.… více o Slané pečivo – co dům dal
Cukr vyšleháme s celými vejci, přidáme rozehřátý prochladlý tuk a postupně mouku s práškem do pečiva a ostatní… více o Štajerská bábovka – co dům dal
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby… více o Zapečené brambory – co dům dal
Dezerty s tvarohem patří mezi ty nejoblíbenější ze všech. Milují je děti i dospělí a je… Celý článek
Vepřovou krkovičku nebo kotletu na grilu si řada z nás neumí představit bez marinády. Nejenže… Celý článek
Chutná a vyvážená snídaně by měla být základem každého nového dne. A vločkové kaše, které se… Celý článek
Neroztéká se a krásně drží tvar. I proto je sýr halloumi tak oblíbený na grilu. Tenhle skvost… Celý článek
Zelí pokrájíme na kostičky, přidáme kukuřici, červené zelí, tatarku, kečup dle chuti. Ozdobíme šlehačkou. více o Mexický salát
**Těsto:** cukr a žloutky vymícháme do pěny. Při míchání postupně přidáváme teplou vodu. Přidáme mouku s práškem do… více o Makový zákusek s nemletým mákem
Vejce, med, rozehřátý tuk vymícháme, přidáme čokoládu a mleté ořechy. Přimícháme rozdrobené piškoty. Hmotu dáme do… více o Ovocná rošáda
Řízky naklepeme, okořeníme drceným kmínem (trochu osolit, opepřit podle toho jak je slaný Poličan a jestli přidáme… více o Zapečené řízky s poličanem a hermelínem
Plátky hovězího naklepeme a osolíme z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí z druhé osolíme, opepríme. Plátky… více o Španělský ptáček
1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na plátky rozkrájíme i krkovičku. Slaninu a cibuli… více o Aladinův hrnec
Utřeme vejce s cukrem,přidáme rozpuštěné máslo,kakao,vodu a mouku s práškem do pečiva.Vše promícháme a lijeme na… více o Litá buchta
Plátky sýra president ementál poklademe plátky lososa, zakápneme citronema stočíme do ruličky Ruličku spíchneme… více o Ementál s lososem
Lilek omyjeme. Podélně rozřízneme po délce na dvě půlky. Lilek není třeba loupat, je to škoda, slupka má výbornou chuť… více o Dušený lilek s vajíčkem
Suroviny vložíme do pekárny (tekuté nejdříve, sádlo se počítá mezi tekuté), kvasnice jako poslední, program Kynutí … více o Dalamánky IV.
V míse smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a dáme péci. Vychladlé polijeme čokoládovou nebo rumovou polevou. více o Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí
Okurky oloupeme a nastrouháme na plátkovém struhadle. Osolíme aby pustili vodu a počkáme 5-10 minut. Poté po hrsti… více o Maďarský okurkový salát