Chléb rozpůlíme jako dort, z obou polovin vydlabeme střídku. Připravíme si náplň. Suroviny nakrájíme na drobné kostičky (proužky), střídku smícháme s ostatními surovinami (zpracujeme vše, co dům dal), ochutíme, naplníme obě poloviny chleba, kůrku potřeme olejem a na vymaštěném plechu zapečeme dozlatova (15–20 minut). Po upečení krájíme na řezy. Kůrka se hůře krájí, ale nikdy nezbyde.
Poznámka: Množství všech surovin záleží na počtu strávníků a chuti.
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby…
více o Zapečené brambory – co dům dal
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové