Chléb rozpůlíme jako dort, z obou polovin vydlabeme střídku. Připravíme si náplň. Suroviny nakrájíme na drobné kostičky (proužky), střídku smícháme s ostatními surovinami (zpracujeme vše, co dům dal), ochutíme, naplníme obě poloviny chleba, kůrku potřeme olejem a na vymaštěném plechu zapečeme dozlatova (15–20 minut). Po upečení krájíme na řezy. Kůrka se hůře krájí, ale nikdy nezbyde.
Poznámka: Množství všech surovin záleží na počtu strávníků a chuti.
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby…
více o Zapečené brambory – co dům dal
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky