Příprava masa (jako na guláš): Na sádle zpěníme cibuli, česnek, kmín, přidáme maso nakrájené na kostičky. Až pustí šťávu, přidáme papriku, sůl, pepř (dle chuti). Dusíme do měkka.
Do remosky nebo zapékací mísy vrstvíme uvařenou rýži, na to zelí bez šťávy, pak přidáme maso se šťávou. Nakonec opět rýži. Necháme zapéct. Po 10 minutách polijeme šlehačkou a opět necháme zapéct asi 30–45 minut.
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused