Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a uděláme řídkou míchanici. Odstavíme a necháme vystydnout. Listové těsto vyválíme na tenký plát, potřeme vystydlou směsí a stočíme jako roládu.
Dáme do máslem vymazaného pekáče švem dovnitř a během pečení neustále potíráme směsí vejce rozmíchaného se 3 lžícemi smetany a trochou soli. Potírání je skutečně důležité! Díky potírání bude roláda krásně vláčná a jemná...
Podáváme teplé se zeleninovým salátem, je to neskutečná mňamka. Lze pojídat i studené.(Masožravcům doporučuji vmíchat do směsi krájený šunkový salámek nebo něco podobného).
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany