Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a uděláme řídkou míchanici. Odstavíme a necháme vystydnout. Listové těsto vyválíme na tenký plát, potřeme vystydlou směsí a stočíme jako roládu.
Dáme do máslem vymazaného pekáče švem dovnitř a během pečení neustále potíráme směsí vejce rozmíchaného se 3 lžícemi smetany a trochou soli. Potírání je skutečně důležité! Díky potírání bude roláda krásně vláčná a jemná...
Podáváme teplé se zeleninovým salátem, je to neskutečná mňamka. Lze pojídat i studené.(Masožravcům doporučuji vmíchat do směsi krájený šunkový salámek nebo něco podobného).
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout.
Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo…
více o Oříškovo-čokoládové sušenky
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s…
více o Koláč s kokosem a šlehačkou
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem