Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med, to celé smícháme do hladké hmoty. Dále vmícháme postupně v tomto pořadí tyto ingredience - olej, mléko a mouku (smíchanou s kypřícím práškem a práškem do perníku) a nakonec sníh. Ingredience přidáváme po 1 a vždy pořádně promícháme než přidáme další. Hmotu vylijeme do formy, vymazané sádlem a vysypané kokosem.
A pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C , cca 50 minut
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem