Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med, to celé smícháme do hladké hmoty. Dále vmícháme postupně v tomto pořadí tyto ingredience - olej, mléko a mouku (smíchanou s kypřícím práškem a práškem do perníku) a nakonec sníh. Ingredience přidáváme po 1 a vždy pořádně promícháme než přidáme další. Hmotu vylijeme do formy, vymazané sádlem a vysypané kokosem.
A pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C , cca 50 minut
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused