Všechny suroviny smícháme dohromady napřed měchačkou a nakonec propracujeme dobře rukou. Podle potřeby případně přidejte vodu.
Marcipán po zpracování ztuhne vždycky. Pokud dělám marcipán na potah, do lednice ho nedávám vůbec, rovnou potahuji. Když jej dělám dopředu, zabalím ho a dám do lednice. Před použitím jej pak zahřeji v mikrovlnce a znovu propracuji. Dělám z něj kytičky, figurky apod.
Čím můžou vzniknout bublinky na marcipánové hmotě, kterou potahuji dort:
1. vyválení hmoty moc natenko – na potah se vyvaluje tak na 3–5 mm
2. málo podmazáno krémem – povrch pod marcipánem musí být co nejvíce zahlazený a zachlazený
3. málo přitlačené k povrchu a ty bubliny jsou nevyhnané – já na to mám žehličku na marcipán, ale docela dobře to jde vyhladit i hladkou skleničkou. Dokonce jsem to kdysi dělala i krabičkou od čaje. Chce to jenom po položení plátu marcipánu na povrch dortu jej párkrát přejet něčím hladkým, aby se bubliny vytlačily.
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma, vodu a…
více o Falešná marcipánová hmota
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort