Modelovací hmota - falešný marcipán

3.21

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      lžíce voda
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce med
    • 150
      g sušené mléko
    • mandlová esence dle chuti

Postup přípravy receptu

  • Všechny suroviny si smícháme dohromady napřed měchačkou a nakonec propracujeme dobře rukou. Různé mléko a cukr jinak sají a tak třeba přidáte podle potřeby ještě jednu lžíci vody.
  • Recept a rady mám od Irenky, která dělá moc krásné dorty a tímto jí děkuji.
  • Marcipán po zpracování ztuhne vždycky, pokud dělám marcipán na potah, do lednice nedávám vůbec, rovnou potahuji. Pokud si jej dělám dopředu, zabalím, dám do lednice a před použitím zahřeju v mikrovlnce a znovu propracuji. Dělám z něj všechno, kytičky, figurky...
  • Čím můžou vzniknout bublinky na marcipánové hmotě kterou potahuji dort:
  • 1. vyválení hmoty moc na tenko - na potah se vyvaluje tak na 3-5mm
  • 2. málo podmazáno krémem - povrch pod marcipánem musí být co nejvíce zahlazený a zachlazený
  • 3. málo přitlačené k povrchu a ty bubliny zpod marcipánu jsou nevyhnané - já mám na to žehličku na marcipán, ale docela dobře to jde vyhladit i nějakou hladkou skleničkou a dokonce jsem to kdysi dělala i krabičkou od čaje chce to jenom po položení plátu marcipánu na povrch dortu , jej prostě párkrát přeběhnout něčím hladkým, aby se ty bubliny vytlačily...
Zařazení: Moučníky Dorty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: