Mouku prosijte s cukrem a přidejte rozehřáté máslo s medem, žloutky, rum, jedlou sodu, směs koření na perník a citronovou kůru. Zpracujte na hladké tužší těsto, které nechte nejlépe dva dny v chladu odležet. Pak jej znovu intenzivně propracujte a rozválejte na plát silný 3 mm.
Formičkami vykrájejte tvary a rozložte na plechy vymazané tukem. Pečte při 180 °C asi 15 minut. Po upečení potřete bílkem a nechte na kovové mřížce vychladnout.
Z bílku, cukru a šťávy utřete hladkou lesklou polevu. Naplňte ji do malého kornoutku a perníčky ozdobte.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině