Mouku prosijte s cukrem a přidejte rozehřáté máslo s medem, žloutky, rum, jedlou sodu, směs koření na perník a citronovou kůru. Zpracujte na hladké tužší těsto, které nechte nejlépe dva dny v chladu odležet. Pak jej znovu intenzivně propracujte a rozválejte na plát silný 3 mm.
Formičkami vykrájejte tvary a rozložte na plechy vymazané tukem. Pečte při 180 °C asi 15 minut. Po upečení potřete bílkem a nechte na kovové mřížce vychladnout.
Z bílku, cukru a šťávy utřete hladkou lesklou polevu. Naplňte ji do malého kornoutku a perníčky ozdobte.
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený…
více o Blesková roláda s pudinkem
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky