Moje svíčková

2.96

hodnoceno: 25
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks celer
    • 1
      ks mrkev
    • hladká mouka
    • rostlinný olej
    • 1
      ks petržel
    • 1
      kostka masox
    • 1
      šálek šlehačka
    • 1
      lžička tymián
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 1
      lžička brusinky
    • 3
      ks pepř celý
    • 1
      šálek podmáslí
    • 1
      ks jalovec

Postup přípravy receptu

  • Masíčko si prošpikujeme anglickou a naložíme do láku (olej, kořenová zelenina na lupínky, koření - pozor na množství, jalovec je silně aromatický, cibule na proužky) a necháme odležet alseoň přes noc.
  • Druhý den tuto směs upečeme, za stáleho podlévání vývarem z masoxu. Tuto upečenou směs - pokud možno - necháme opět 1 den uležet v lednici. Poté masíčko vyjmeme, očistíme od koření a zeleniny, nakrájíme na plátky.
  • Směs z pečení si zahřejeme, zalijeme směsí z podmální, šlehačky a hl. mouky a přetlačíme přes síto. Neustále mícháme, aby se omáčka nesrazila. Dohustit se může hl. moukou rozšlehanou ve šlehačce, nebo podmáslí. Podle potřeby dál dochutíme solí nebo masoxem. Vložíme masíčko a prohřejemce.
  • Podáváme s knedlíkem a s brusinkami.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: