Masíčko si prošpikujeme anglickou a naložíme do láku (olej, kořenová zelenina na lupínky, koření - pozor na množství, jalovec je silně aromatický, cibule na proužky) a necháme odležet alseoň přes noc.
Druhý den tuto směs upečeme, za stáleho podlévání vývarem z masoxu. Tuto upečenou směs - pokud možno - necháme opět 1 den uležet v lednici. Poté masíčko vyjmeme, očistíme od koření a zeleniny, nakrájíme na plátky.
Směs z pečení si zahřejeme, zalijeme směsí z podmální, šlehačky a hl. mouky a přetlačíme přes síto. Neustále mícháme, aby se omáčka nesrazila. Dohustit se může hl. moukou rozšlehanou ve šlehačce, nebo podmáslí. Podle potřeby dál dochutíme solí nebo masoxem. Vložíme masíčko a prohřejemce.
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
V misce rozmícháme mouku s práškem do pečiva, nakrájíme k tomu změklý tuk, přidáme žloutky, kakao, mleté ořechy a mléka…
více o Strouhaný tvarohový koláč
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera