Masíčko si prošpikujeme anglickou a naložíme do láku (olej, kořenová zelenina na lupínky, koření - pozor na množství, jalovec je silně aromatický, cibule na proužky) a necháme odležet alseoň přes noc.
Druhý den tuto směs upečeme, za stáleho podlévání vývarem z masoxu. Tuto upečenou směs - pokud možno - necháme opět 1 den uležet v lednici. Poté masíčko vyjmeme, očistíme od koření a zeleniny, nakrájíme na plátky.
Směs z pečení si zahřejeme, zalijeme směsí z podmální, šlehačky a hl. mouky a přetlačíme přes síto. Neustále mícháme, aby se omáčka nesrazila. Dohustit se může hl. moukou rozšlehanou ve šlehačce, nebo podmáslí. Podle potřeby dál dochutíme solí nebo masoxem. Vložíme masíčko a prohřejemce.
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole