Masíčko si prošpikujeme anglickou a naložíme do láku (olej, kořenová zelenina na lupínky, koření - pozor na množství, jalovec je silně aromatický, cibule na proužky) a necháme odležet alseoň přes noc.
Druhý den tuto směs upečeme, za stáleho podlévání vývarem z masoxu. Tuto upečenou směs - pokud možno - necháme opět 1 den uležet v lednici. Poté masíčko vyjmeme, očistíme od koření a zeleniny, nakrájíme na plátky.
Směs z pečení si zahřejeme, zalijeme směsí z podmální, šlehačky a hl. mouky a přetlačíme přes síto. Neustále mícháme, aby se omáčka nesrazila. Dohustit se může hl. moukou rozšlehanou ve šlehačce, nebo podmáslí. Podle potřeby dál dochutíme solí nebo masoxem. Vložíme masíčko a prohřejemce.
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná