Masíčko si prošpikujeme anglickou a naložíme do láku (olej, kořenová zelenina na lupínky, koření - pozor na množství, jalovec je silně aromatický, cibule na proužky) a necháme odležet alseoň přes noc.
Druhý den tuto směs upečeme, za stáleho podlévání vývarem z masoxu. Tuto upečenou směs - pokud možno - necháme opět 1 den uležet v lednici. Poté masíčko vyjmeme, očistíme od koření a zeleniny, nakrájíme na plátky.
Směs z pečení si zahřejeme, zalijeme směsí z podmální, šlehačky a hl. mouky a přetlačíme přes síto. Neustále mícháme, aby se omáčka nesrazila. Dohustit se může hl. moukou rozšlehanou ve šlehačce, nebo podmáslí. Podle potřeby dál dochutíme solí nebo masoxem. Vložíme masíčko a prohřejemce.
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Na wok pánvi trošku rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do wok pánve s bazalkou, spaříme je, než…
více o Rajčatová omáčka na těstoviny
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem