Masíčko si prošpikujeme anglickou a naložíme do láku (olej, kořenová zelenina na lupínky, koření - pozor na množství, jalovec je silně aromatický, cibule na proužky) a necháme odležet alseoň přes noc.
Druhý den tuto směs upečeme, za stáleho podlévání vývarem z masoxu. Tuto upečenou směs - pokud možno - necháme opět 1 den uležet v lednici. Poté masíčko vyjmeme, očistíme od koření a zeleniny, nakrájíme na plátky.
Směs z pečení si zahřejeme, zalijeme směsí z podmální, šlehačky a hl. mouky a přetlačíme přes síto. Neustále mícháme, aby se omáčka nesrazila. Dohustit se může hl. moukou rozšlehanou ve šlehačce, nebo podmáslí. Podle potřeby dál dochutíme solí nebo masoxem. Vložíme masíčko a prohřejemce.
1. Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi…
více o Sušenky z arašídového másla
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou