Uvaříme si silnou instantní kávu a nalijeme do ní trochu rumu. Necháme vychladnout. Ušleháme pomazánkové máslo s cukrem a zakysanou smetanou. Přidáme ušlehanou smetanu (hodně dotuha). Do dortové formy klademe piškoty namočené v kávě s rumem (namáčíme piškoty po jednom, aby nebyly rozmočené). Na piškoty natřeme část krému a postup opakujeme. Končíme krémem, který uhladíme a posypeme vrstvou strouhané čokolády smíchané se lžičkou kávy (můžeme posypat i kakaem, grankem nebo kávou). Dáme do chladu přes noc ztuhnout.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do…
více o Piškotový dort s jahodami