Uvaříme si silnou instantní kávu a nalijeme do ní trochu rumu. Necháme vychladnout. Ušleháme pomazánkové máslo s cukrem a zakysanou smetanou. Přidáme ušlehanou smetanu (hodně dotuha). Do dortové formy klademe piškoty namočené v kávě s rumem (namáčíme piškoty po jednom, aby nebyly rozmočené). Na piškoty natřeme část krému a postup opakujeme. Končíme krémem, který uhladíme a posypeme vrstvou strouhané čokolády smíchané se lžičkou kávy (můžeme posypat i kakaem, grankem nebo kávou). Dáme do chladu přes noc ztuhnout.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra