So misky dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, kypřicí prášek do pečiva. V kastrůlku rozpustíme máslo s mlékem, vejci, olejem, přilijeme do misky a vymícháme těsto, které nalijeme do vymazaného a vysypaného hlubšího plechu – ten menší plech. Já peču v horkovzdušné troubě na 250 °C 10 minut, ale dle trouby. Po upečení necháme vychladnout a pak dostatečně propícháme šplejí, aby se do korpusu vsákla poleva.
Na polevu dáme rozpustit máslo, přidáme kakao a rozlámanou čokoládu, když se čokoláda rozpustí, přidáme asi 200 g marmelády (nejlépe rybízové). Řádně promícháme, aby vznikla hmota bez hrudek. Tuto polevu nalijeme na korpus, posypeme kokosem a necháme vychladnout.
Žloutky rozšleháme s krystalovým a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a jogurt. Vše ještě chvilku šleháme.
Přidáme…
více o Jogurtová bábovka s kokosem
Kokos namočíme do mléka. Jogurt promícháme se solí, přidáme drobně nakrájenou cibuli a rozsekanou mátu, nakonec přidáme…
více o Mátová omáčka s kokosem
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky