Očištěné kuře osolíme, okořeníme, podlijeme trochou oleje a horkou vodou. V troubě upečeme po obou stranách dočervena. Během pečení kuře potíráme rozehřátým máslem. Upečené kuře vyjmeme z pekáčku a udržujeme v teple. Zbylý tuk z výpeku doplníme máslem, na něm podusíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme tence nakrájenou klobásu, houby a osmahneme. Vhodíme osminky rajčat, nudličky kapie a tenké plátky česneku. Společně dodusíme doměkka. Kuře naporcujeme, ke každé porci přidáme malou naběračku zeleninové směsi a podáváme s vařenými brambory nebo hranolky.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček