Očištěné kuře osolíme, okořeníme, podlijeme trochou oleje a horkou vodou. V troubě upečeme po obou stranách dočervena. Během pečení kuře potíráme rozehřátým máslem. Upečené kuře vyjmeme z pekáčku a udržujeme v teple. Zbylý tuk z výpeku doplníme máslem, na něm podusíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme tence nakrájenou klobásu, houby a osmahneme. Vhodíme osminky rajčat, nudličky kapie a tenké plátky česneku. Společně dodusíme doměkka. Kuře naporcujeme, ke každé porci přidáme malou naběračku zeleninové směsi a podáváme s vařenými brambory nebo hranolky.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře