Moravské kuře

3.5

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • 4
      ks rajčata
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • pepř mletý
    • 4
      ks kapie
    • 6
      ks žampiony
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks moravská klobása
    • koření na kuře

Postup přípravy receptu

  • Očištěné kuře osolíme, okořeníme, podlijeme trochou oleje a horkou vodou. V troubě upečeme po obou stranách dočervena. Během pečení kuře potíráme rozehřátým máslem. Upečené kuře vyjmeme z pekáčku a udržujeme v teple. Zbylý tuk z výpeku doplníme máslem, na něm podusíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme tence nakrájenou klobásu, houby a osmahneme. Vhodíme osminky rajčat, nudličky kapie a tenké plátky česneku. Společně dodusíme doměkka. Kuře naporcujeme, ke každé porci přidáme malou naběračku zeleninové směsi a podáváme s vařenými brambory nebo hranolky.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: