Očištěné kuře osolíme, okořeníme, podlijeme trochou oleje a horkou vodou. V troubě upečeme po obou stranách dočervena. Během pečení kuře potíráme rozehřátým máslem. Upečené kuře vyjmeme z pekáčku a udržujeme v teple. Zbylý tuk z výpeku doplníme máslem, na něm podusíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme tence nakrájenou klobásu, houby a osmahneme. Vhodíme osminky rajčat, nudličky kapie a tenké plátky česneku. Společně dodusíme doměkka. Kuře naporcujeme, ke každé porci přidáme malou naběračku zeleninové směsi a podáváme s vařenými brambory nebo hranolky.
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky