Moskevský boršč

2.8

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      g šunka
    • 1
      ks cibule střední
    • 80
      g máslo
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 250
      g hovězí maso
    • 200
      g červená řepa
    • 200
      g hlávkové zelí
    • 1
      ks kuřecí párek
    • 500
      g hovězí žebra s kostí
    • 3
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Kosti rozsekáme, řádně vypereme a vložíme do studené vody. Přidáme omyté maso. Vaříme, až je maso měkké. Očištěnou červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme na 30 g másla. Mírně podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak a ocet, aby řepa neztratila barvu.
  • Dusíme doměkka pod pokličkou. Na 30 g másla podusíme na nudličky nakrájenou mrkev a cibuli nakrájenou na plátky. Podlijeme rovněž trochou vývaru a udusíme doměkka.
  • Z vývaru vyjmeme maso, vývar přecedíme, doplníme na 1 1/2 l, přidáme bobkový list, pepř, sůl, cukr a přivedeme k varu.
  • Do vývaru dáme zelí nakrájené na nudličky. Z 20 g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou vývar zahustíme.
  • Vaříme 20 minut. Přidáme na větší kousky nakrájené maso, na nudličky nakrájenou šunku, na kolečka nakrájené párky, podušenou zeleninu a řepu. Ještě chvíli povaříme. Smetanu dáváme do talíře při podávání. Jako přílohu volíme černý chléb.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: