Kosti rozsekáme, řádně vypereme a vložíme do studené vody. Přidáme omyté maso. Vaříme, až je maso měkké. Očištěnou červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme na 30 g másla. Mírně podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak a ocet, aby řepa neztratila barvu.
Dusíme doměkka pod pokličkou. Na 30 g másla podusíme na nudličky nakrájenou mrkev a cibuli nakrájenou na plátky. Podlijeme rovněž trochou vývaru a udusíme doměkka.
Z vývaru vyjmeme maso, vývar přecedíme, doplníme na 1 1/2 l, přidáme bobkový list, pepř, sůl, cukr a přivedeme k varu.
Do vývaru dáme zelí nakrájené na nudličky. Z 20 g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou vývar zahustíme.
Vaříme 20 minut. Přidáme na větší kousky nakrájené maso, na nudličky nakrájenou šunku, na kolečka nakrájené párky, podušenou zeleninu a řepu. Ještě chvíli povaříme. Smetanu dáváme do talíře při podávání. Jako přílohu volíme černý chléb.
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Nejprve si dáme jeden hrnek mléka do hrnce, necháme zahřát, mezitím si do druhého hrnku s mlékem rozpustíme puding a až…
více o Piškotový dort bez vaření
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem