Kosti rozsekáme, řádně vypereme a vložíme do studené vody. Přidáme omyté maso. Vaříme, až je maso měkké. Očištěnou červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme na 30 g másla. Mírně podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak a ocet, aby řepa neztratila barvu.
Dusíme doměkka pod pokličkou. Na 30 g másla podusíme na nudličky nakrájenou mrkev a cibuli nakrájenou na plátky. Podlijeme rovněž trochou vývaru a udusíme doměkka.
Z vývaru vyjmeme maso, vývar přecedíme, doplníme na 1 1/2 l, přidáme bobkový list, pepř, sůl, cukr a přivedeme k varu.
Do vývaru dáme zelí nakrájené na nudličky. Z 20 g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou vývar zahustíme.
Vaříme 20 minut. Přidáme na větší kousky nakrájené maso, na nudličky nakrájenou šunku, na kolečka nakrájené párky, podušenou zeleninu a řepu. Ještě chvíli povaříme. Smetanu dáváme do talíře při podávání. Jako přílohu volíme černý chléb.
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany