Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhadle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
Utřeme cukr se žloutky, přidáme nastouhanou čokoládu a promícháme, potom vmícháme změklé máslo.
Postupně zamícháme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec do těsta lehce vmícháme sníh z bílků.
Hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, vlijeme do něj těsto a prudce pečeme v horké troubě, jakmile těsto vyskočí, snížíme teplotu a zvolna dopečeme.
Necháme chladnout a vlažný moučník polijeme připravenou polevou. Jakmile poleva ztuhne, nakrájíme moučník na řezy a podáváme.
Příprava polevy: V hrnku rozehřejeme máslo a vmícháme do něj cukr, kakao a rum. Polevou okamžitě poléváme vlažný moučník.
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
1. Dáme vařit penne.
2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule…
více o Penne se smetanovou omáčkou
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná