Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhadle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
Utřeme cukr se žloutky, přidáme nastouhanou čokoládu a promícháme, potom vmícháme změklé máslo.
Postupně zamícháme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec do těsta lehce vmícháme sníh z bílků.
Hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, vlijeme do něj těsto a prudce pečeme v horké troubě, jakmile těsto vyskočí, snížíme teplotu a zvolna dopečeme.
Necháme chladnout a vlažný moučník polijeme připravenou polevou. Jakmile poleva ztuhne, nakrájíme moučník na řezy a podáváme.
Příprava polevy: V hrnku rozehřejeme máslo a vmícháme do něj cukr, kakao a rum. Polevou okamžitě poléváme vlažný moučník.
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát