Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhadle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
Utřeme cukr se žloutky, přidáme nastouhanou čokoládu a promícháme, potom vmícháme změklé máslo.
Postupně zamícháme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec do těsta lehce vmícháme sníh z bílků.
Hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, vlijeme do něj těsto a prudce pečeme v horké troubě, jakmile těsto vyskočí, snížíme teplotu a zvolna dopečeme.
Necháme chladnout a vlažný moučník polijeme připravenou polevou. Jakmile poleva ztuhne, nakrájíme moučník na řezy a podáváme.
Příprava polevy: V hrnku rozehřejeme máslo a vmícháme do něj cukr, kakao a rum. Polevou okamžitě poléváme vlažný moučník.
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky