Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhadle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
Utřeme cukr se žloutky, přidáme nastouhanou čokoládu a promícháme, potom vmícháme změklé máslo.
Postupně zamícháme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec do těsta lehce vmícháme sníh z bílků.
Hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, vlijeme do něj těsto a prudce pečeme v horké troubě, jakmile těsto vyskočí, snížíme teplotu a zvolna dopečeme.
Necháme chladnout a vlažný moučník polijeme připravenou polevou. Jakmile poleva ztuhne, nakrájíme moučník na řezy a podáváme.
Příprava polevy: V hrnku rozehřejeme máslo a vmícháme do něj cukr, kakao a rum. Polevou okamžitě poléváme vlažný moučník.
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile…
více o Segedínský guláš by sokoliczek
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory