Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhadle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
Utřeme cukr se žloutky, přidáme nastouhanou čokoládu a promícháme, potom vmícháme změklé máslo.
Postupně zamícháme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec do těsta lehce vmícháme sníh z bílků.
Hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, vlijeme do něj těsto a prudce pečeme v horké troubě, jakmile těsto vyskočí, snížíme teplotu a zvolna dopečeme.
Necháme chladnout a vlažný moučník polijeme připravenou polevou. Jakmile poleva ztuhne, nakrájíme moučník na řezy a podáváme.
Příprava polevy: V hrnku rozehřejeme máslo a vmícháme do něj cukr, kakao a rum. Polevou okamžitě poléváme vlažný moučník.
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu