Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Cibuli taktéž oloupeme a nakrájíme na malá tenká kolečka. Paprikové lusky omyjeme a zbavené semínek je nakrájíme na podélné proužky. To vše společně s olivami dusíme zhruba 5 minut, zalijeme bílým vínem a octem. Z oregana pak otrháme lístky, nadrobno je nasekáme a smícháme s cukrem, solí a olivovým olejem. Zeleninu promícháme s oreganovou zálivkou a dáme vychladnout do lednice cca na 1 hodinu.
S přípravou mozzarelly začneme tak, že si ji nakrájíme na několik dílů a obalíme plátkem slaniny. Závitky zpevníme párátky nebo kovovými tyčkami a dáme do chladu. Salát pak už jen zalijeme paprikovou směsí a závitky ze všech stran opečeme.
Na závěr posypeme strouhaným sýrem a lístky oregana.
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra.…
více o Vepřová játra na slanině
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení