Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Cibuli taktéž oloupeme a nakrájíme na malá tenká kolečka. Paprikové lusky omyjeme a zbavené semínek je nakrájíme na podélné proužky. To vše společně s olivami dusíme zhruba 5 minut, zalijeme bílým vínem a octem. Z oregana pak otrháme lístky, nadrobno je nasekáme a smícháme s cukrem, solí a olivovým olejem. Zeleninu promícháme s oreganovou zálivkou a dáme vychladnout do lednice cca na 1 hodinu.
S přípravou mozzarelly začneme tak, že si ji nakrájíme na několik dílů a obalíme plátkem slaniny. Závitky zpevníme párátky nebo kovovými tyčkami a dáme do chladu. Salát pak už jen zalijeme paprikovou směsí a závitky ze všech stran opečeme.
Na závěr posypeme strouhaným sýrem a lístky oregana.
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra.…
více o Vepřová játra na slanině
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Mléko dáme vařit - osladíme ho. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový prášek a mícháme.…
více o Rychlá ovesná kaše k snídani